Skip to content

Днес бе официално открито обновеното хирургично отделение на МБАЛ „Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък. Събитието бе определено от управителя на лечебното заведение д-р Кети Маналова като празник: „От много пациенти болницата е припозната като „тяхната болница“. Тя е сто процента общинско дружество, с над 330 медицински специалисти и други служители, но хирургичното отделение е най-важното, единствено за Казанлък, с история на повече от 130 години. Целият четвърти етаж е построен в края 60-те години на миналия век. Д-р Маналова припомни изпълнените предишни проекти от Община Казанлък с Кмет Галина Стоянова с европейско финансиране за обновявае на медицинската апратура, изцяло саниране на болницата, подобрения в оборудване и повишаване на квалификацията на медицинские специалисти. „С извършения основен вътрешен ремонт отделението повишава значително качеството на предоставяните услуги. Възстановени са стени и подови настилки, изградини са ВИП стаи, съвременни хирургии, частични ремонти по стаите и основни в манипулационните.“, разказа управителят на казанлъшката болница. За настроението на пациентите са допринесли със свои творби и възпитаниците на НУПИД“Акад.Дечко Узунов“, които красят коридорите и създават по-приятна атмосфера.

Като „необходим и навременен“ определи ремонта Кметът на Казанлък Галина Стоянова. Тя посочи, че обновяването на здравните заведения на територията на общината е неин приоритет през всичките 12 години като Кмет. Галина Стоняова подчерта, че казанлъшката болница обслужва пет общини и предоставя абсолютно адекватни грижа и условия. „Мога да гарантирам това, защото и отношението, и лечението към пациентите са на много високо ниво.“, отбеляза Кметът на Казанлък и заяви, че всичко хубаво се случва с много вяра. „Грижата от страна на Общината ще продължи.“, увери тя.

Молебен за здраве и благоденствие отслужи лично Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, в съслужие със старозагорски и казанлъшки свещеници. За здраве на целия екип и пациентите той пожела: „Да имате удовлетворение от това, което вършите! Имайки вярата и упованието в Бога, имаме надеждата във всички Вас“, каза Дядо Владика и подари на отделението икона на Свети Пантелеймон от името на Старозагорската епархия за закрила и много сили.